multilevelmenu

Set Sendi dan Tulang
  Langkah 1 - ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)Manfaat Advanced Joint Health Tablet (AJHT):

AJHT mengandungi unsur tumbuh-tumbuhan seperti jagung, ekstrak daun boswelia, vitamin c, zink, tembaga dan mangan, kompenen penting untuk mengelakkan sakit sendi.

Fakta mengenai Ekstrak Boswelia

1. Digunakan secara tradisional dlm perubatan Ayurvedic (5000 tahun) untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis.

2. Ekstrak Boswellia - gum resin drpd pokok Boswelia serrate.

3. Asid boswelia yg paling berkesan

4. Agen anti-radang semulajadi

5. Menghalang bahan kimia drpd menyerang tulang rawan yg menyebabkan ketidak selesaan sendi.

6. Diuji secara klinikal dan hasilnya: didapati boswelia dlm Advanced Joint Health Tablet mengambil masa yg singkat keberkesanannya iaitu dlm masa 5 hari dan lebih berkesan berbanding jenama terkemuka Osteo Bi-Flex dlm kategori yang sama.

Mengapa anda harus memilih AJHT?

AJHT tidak mengandungi KONDROITIN; Kondroitin Sulfat akan menyebabkan penyerapan glukosamine yg kurang baik apabila diambil secara oral.

Gambarajah di bawah adalah perbandingan AJHT dng suppliment jenama lain yg juga menyokong keselesaan sendiLangkah 2 - Omega Guard 
Fungsi: mengurangkan inflamasi

Mengikut kajian terkini, pengambilan asid lemak Omega 3 bersama glukosamina dpt meningkatkan kesihatan sendi drpd mengambil glukosamina sahaja.

Fungsi Omega 3 dlm menangani maalah sakit sendi:

1. Melambatkan degradasi tulang rawan
2.Boleh mengurangkan reaksi keradangan dlm sendi-sendi _ mengurangkan gejala dlm penyakit sendi
3. Bertindak sebagai pelincir - membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut dan sakit

Tahukan anda  Omega Guard Shaklee mempunyai lebih banyak Omega 3 dan bukan lemak ikan semata-mata?Langkah 3 - Ostematrix
Fungsi: mengekalkan sel tulang yang sihat.

" Kalsium penting untuk kesiatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dlm tulang, dng mencegah pembentukan kalsium dlm tisu-tisu lembut dan sendi-sendi....Kebanyakan orang, mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup dalam magnesium."

(Burton Goldberg Group, Alternative Medicine: The Definitive Guide, Future Medicine Publishing, INc. WA, p. 533)

Ostematrix Shaklee adalah lebih dari kalsium yang biasa anda jumpa ...

Ia bukan sekadar mempunyai kalsium tetapi juga mineral lain yang membantu meningkatkan lagi penyerapan kalsium tersebut.

Ostematrix Shaklee juga terbukti secara klinikal dan bioavailbiliti, akan diserap sepenuhnya selepas 12 jam diambil.  Ostematrix adalah antara vitamin yang penting dlm set sakit sendi Shaklee, bukan sekadar membantu merawat sakit sendi adna hilangkan lenguh-lenguh badan pun ok. Tambahan membantu masalah sembelit anda juga^^

Jadi anda dapat solusi alternatif untuk sakit sendi anda bukan? Jangan biarkan sakit sendi anda melarat, cegah ia sebelum lebih memudaratkan dan membataskan aktiviti harian anda. Untuk mencegah sakit sendi berlarutan dan memastikan rutin harian tidak terganggu, dapatkan set vitamin ini. Jangan lupa ikhtiar dan doa!!^^** Ikut pada budget anda, tidak semestinya ambil set, ambil salah satu or dua sahaja insyaAllah...setiap suppliment ada kelebihannya sendiri, jika ambil set lebih optimum kesannya insyaAllah^^ 

 No comments: